4. syyskuuta 2014

Syksyn satoa VilliVekarassa

Hei ja terveisiä Raahesta!

Syksy tekee tuloaan ja me VilliVekaralaiset olemme ottaneet syksyn avosylin vastaan. Syksyinen luonto sääilmiöineen, väreineen ja kauden kasviksineen on inspiroinut meitä suuresti toiminnassamme. Syksy sekä kuuluu lauluissa, loruissa ja leikeissä, että näkyy kädentaidoissa.

Vilkkaat kävivät viime viikolla nappaamassa pihlajan lehtiä askartelumateriaaliksi. Lehdistä tehtiin hienot pihlaja-taulut, joihin lisättiin marjoja sormiväreillä maalaten tai silkkipaperista rypistellen. Tällä viikolla kädentaitojen kartuttamista jatketaan syksyisellä teemalla omenataulujen muodossa. 
 


Touhukkaiden lapset ihmettelivät pihlajan oksia marjoineen ja askartelivat konkreettista mallia hyödyntäen itselleen pihlajanmarjataulut. Lehdet ja oksat muotoutuivat kartongille vihreällä sormivärillä ja marjat rypisteltiin silkkipaperista punaisiksi pieniksi mytyiksi. Taisipa pariin tauluun eksyä aitojakin marjoja! Tällä viikolla Touhukkaiden tarkoituksena on tutustua kotimaisiin kasviksiin, jotka ovat parhaimmillaan alkusyksystä. Touhukkaat eivät pelkästään tutustu maasta nostettuun porkkanan tai puusta poimitun omenan ulkonäköön vaan rohkaisemme lapsia myös maistamaan syksyn antimia! Tutustumisen jälkeen lasten kanssa askarrellaan paperista leikaten ja liimaten ikivihanneksia, joita voidaan myöhemmin käyttää rekvisiittana laululeikeissä.

 


VilliVekaran nuorimmat, Lystikkäät, tekivät menneellä viikolla syksyisiä peikkoja. Materiaalina toimivat kivet, joista saatiin komeita peikkoja maalia ja liimaa apuna käyttämällä.


Luonnossa liikkuessa kannattaa pitää silmät auki, sillä syksy tarjoaa paljon ideoita kaikenlaiseen touhuiluun. Materiaalit kaikenlaiseen askarteluun saa kerättyä mukavasti metsäretken ohessa. Sateenkaan ei kannata antaa hidastaa, kumpparit jalkaan ja menoksi!
Syysterveisin

VilliVekaralaiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti