28. elokuuta 2014

Pirkkalan uusi TemppuVekara herätti ihastusta vierailijoissa

Seuraavaksi hieman kuulumisia Pirkanmaalta. Tiistai 19.8 oli jännittävä päivä; enää yksi yö TemppuVekaran toiminnan käynnistymiseen! Tiistaina tilat olivat jo valmiit ja sitä juhlistettiin avoimien ovien päivän muodossa. Paikalla olivat uuden henkilökunnan lisäksi yrittäjämme Tarja ja Ari Vikström.


Uuteen päiväkotiin pääsivät lasten ja vanhempien lisäksi tutustumaan Pirkanmaan kuntien päivähoito- ja teknisen puolen väki. Avoimien ovien päivän järjestivät yhteistyössä Vekara Päiväkodit Oy sekä kiinteistön rakennuttaja, Hoivatilat Oy. Muutaman tunnin ajan tiloissa kävikin melkoinen vilske. Vierailijoiden palaute oli todella hyvää ja kannustavaa. Päiväkodin tiloja kehuttiin valoisiksi ja avariksi. Värimaailmaa ihasteltiin ja kuulimmekin monia positiivisia lausuntoja, kuten ”täällä kyllä varmasti viihtyvät sekä lapset että aikuiset” tai ”minäkin haluan tänne töihin!”. 
 

Monipuoliset ja runsaat jakotilat tukevat Vekaroiden pienryhmätoimintamallia sekä lapsen leikin kehittymistä. Pienryhmätiloista saimmekin paljon positiivista palautetta päivän aikana. Myös vanhemmat ja henkilöstö ovat olleet iloisia tilojen monikäyttöisyydestä sekä toiminnallisuudesta.

Tilaisuuden järjestäjien korviin kantautui päivän aikana monta kertaa iloisia ja ihastelevia huudahduksia: ”Oi kuinka kaunista täällä on, kuka teillä on toiminut sisustustussuunnittelijana?" Sisustussuunnittelijoina onkin toiminut Vekaran oma väki, joka tuntee parhaiten arjen ja tilojen vaatimukset. Erityisesti ihastusta ja kyselyjä herättivät käsinmaalatut Vekara-verhot. Verhojen suunnittelusta on vastannut Julia Afflekt ja verhot on toteuttanut Tuija Vikström Naavalaisesta. Kuopion Woodin kauniit ja kestävät kalusteet herättivät myös ihastelua vierailijoissa. Woodi onkin ollut meidän yhteistyökumppanimme jo kymmenen vuotta!



Kävimme päivän aikana useita keskusteluja vieraiden kanssa kuntien päivähoidon tilanteesta. Moni vierailija kertoi tulleensa mielenkiinnosta uutta palvelukonseptia ”katsastamaan” ja totesi lopuksi olevansa todella positiivisesti yllättynyt. Hienoa oli myös saada yrittäjänä varmistus, että oikealla tiellä ollaan. Vaihtoehtoja tullaan varmasti tulevaisuudessa tarvitsemaan kunnallisen päivähoidon rinnalle.

Tästä voidaan hyvillä mielin jatkaa Vekaroiden toimintaa ja sen laajentumista Pirkanmaalla. Ylöjärven Metsäkylään nousee vauhdilla SatuVekara, joka tulee valmistumaan jouluksi. Tampereen Lielahteen alkaa lähiviikkoina nousemaan luontokasvatus- ja seikkailuliikuntapäiväkoti VekaraPolku. Muutamia suunnitelmia on vielä työpöydällä, mutta niistä myöhemmin lisää!

Kaunis kiitos kaikille Pirkanmaan alueen kunnille erittäin hyvästä ja rakentavasta yhteistyöstä hankkeissamme. Ilman hyviä yhteistyökumppaneita tämä homma ei onnistuisi.

Pirteää syksyä kaikille!

Toivottavat,

Tarja ja Ari Vikström
Vekara Päiväkodit Oy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti