29. syyskuuta 2014

Metsämörrejä näkyvissä!

Tällä kertaa TouhuVekaralaiset valottavat blogin lukijoille Metsämörritoimintaa. Metsämörreily seikkailee kotisivuillammekin useaan otteeseen. Nyt päästään kuulemaan, mitä tämä metsissä seikkailu käytännössä pitääkään sisällään.

Syksy on lähtenyt mukavasti käyntiin TouhuVekarassa. Päiväkodissamme touhuilevat Vesselit, Vipeltäjät, Touhukkaat ja Temmeltäjät. Päiväkotimme toiminnan painotusalue on liikunta. Liikunta näkyy arjessa monin eri tavoin, niin päivittäisissä ulkoiluissa, jumpissa kuin myös liikuntaleikkeinä tuokioillakin. Kuten muissakin Vekara Päiväkodeissa, myös TouhuVekarassa metsämörritoiminta on yksi tärkeimmistä toimintamuodoista. Lapsille erityisen mieluisia ovatkin joka viikkoiset metsämörriretket lähimetsään.

Sade ei meitä häirinnyt.. :)
Joskus ennen vanhaan ihmisten asuessa maaseudulla luonto oli lapsille lähellä ja tuttu. Leikki ja liikkuminen tapahtuivat luonnossa, koulumatkat kulkivat metsien halki ja metsä kuului elämään luonnollisesti. Nykyään elämme kauempana luonnosta, vaikka metsä olisikin aivan lähellä. Metsään tulee nykyihmisellä yhä harvemmin eksyttyä oma-aloitteisesti. Koulumatkat kuljetaan bussilla ja pyöräteitä pitkin ja usein lapset tarvitsevat aikuisen apua löytääkseen luonnon. Metsämörritoiminnan avulla lapset oppivat asioita, joita olemme alkaneet unohtamaan. Lapset oppivat näkemään luonnon uusin silmin, kantaen tätä mukanaan toivottavasti vanhemmallakin iällä.

Vesselit ovat vierailleet lähimetsässä jo muutaman kerran ja näillä retkillä lapset ovat saaneet nähdä ja tutustua myös Metsämörriin, metsän omaan asukkiin. Yhdessä Metsämörrin kanssa laulamme ja leikimme erilaisia leikkejä, syömme eväitä ja tutustelemme luontoon. Yhteisistä ja virkistävistä metsäretkistä nauttivat niin lapset kuin aikuisetkin. Metsämörri opettaa meitä myös liikkumaan säällä kuin säällä, edes kaatosateella tehdyillä retkillä kukaan ei ole ollut moksiskaan.

Miksi sitten jokaviikkoiset metsämörriretket ovat lapsille niin mieluisia? Lapset saivat kertoa itse:

”Metsässä on kiva kieriä.”
”Metsässä on mukava syödä marjoja ja syödä leipää.”
”Me mennään sinne ja sitten me ollaan ulkona ni se on kivaa.”

Innolla jo odotammekin seuraavaa retkeä metsämörrin maailmaan!

Syksyisin ja liikunnallisin terveisin

TouhuVekaralaiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti