12. syyskuuta 2014

Aurinkoiset syysterveiset TaikaVekarasta!

Tänään kuulemme kuulumisia Oulun Ahvenojalla sijaitsevan TaikaVekarasta. Viime aikoina päiväkodilla on tehty retkiä niin lähelle kuin kauaskin, alla kertomuksia aiheesta.

TaikaVekarassa vilistää lapsia neljässä ryhmässä; Maahisissa, Haltioissa, Velhoissa ja Taikureissa. Päiväkodin nimen taianomainen teema jatkuu siis myös ryhmien nimissä. Kaikeksi onneksemme päiväkotimme sijaitsee ihanalla Ahvenojan alueella, jossa luonto, metsä, liikuntamahdollisuudet ja hevostallit, ovat aivan kivenheiton päässä. Metsäretket ovatkin vahva osa arkeamme, ja niiden avulla lapset saavat luotua oman luontosuhteensa jo hyvin varhaisessa vaiheessa. Metsämörriretket jatkuvatkin tänä syksynä jokaisessa ryhmässä.





TaikaVekaran pienimmäiset, eli Maahiset, kävivät kävelyretkellä läheisillä talleilla ihmettelemässä hevosia. Hevosten koko jaksaa aina yllättää, helposti unohtuu kuinka isoja ne tosissaan ovat! Sade yllätti meidät matkan varrella, mutta onneksi olimme tarpeeksi kekseliäitä ja löysimme luonnon oman sadesuojan mäntyjen alta.

TaikaVekarassa toimitaan paljon pienryhmissä käyttäen hyväksi riittävien jakotilojen tarjoamia puitteita. Tällöin lapsilla on rauha leikkiä omia leikkejään toisten häiritsemättä, mikä on hyvin tärkeää. Arjen jokapäiväisiin askareisiin, esimerkiksi pukemiseen, leikkimiseen ja tehtävien tekoon voi keskittyä rauhassa omassa pienryhmässä, oman aikuisen kanssa. Näin arkikaan ei tunnu niin kiireiseltä vaan kaikessa tekemisessä on aina rauha ja keskittyminen mukana. Välillä voi olla kiva vain pötkötellä lattiatyynyllä ja katsella kirjaa.

Päiväkotimme arkeen mahtuu silloin tällöin retkiä myös kauemmaskin. TaikaVekaran Taikureiden eskarit osallistuivat Turvaa Tenaville –tapahtumaan, joka järjestettiin Ouluhallissa 3.9. He saivat tutustua muun muassa paloautoon, ambulanssiin, poliisiautoon sekä poliisimoottoripyörään. Paikalla oli myös ihania koiria, jotka ovat kadonneiden ihmisten etsinnöissä tärkeässä roolissa. Koirat olivat todella kilttejä ja nauttivat lasten huomiosta. Myöhemmin takaisin päiväkodille saavuttuamme lasten kanssa keskusteltiin siitä, mikä oli tapahtumassa kaikista mukavinta. Lopulta pisimmän korren vetivät hälytysajoneuvot, jotka olivat kaikille erittäin mieluisia.


Loppuun muutama lasten kommentti tapahtuman mukavista asioista:

”Se sairaala-auto oli kaikista mukavin.”

”Karkkipiste oli kiva.”

”Kaikista mukavinta oli painaa sormenjälki.”



Iloista syksyn jatkoa kaikille!

Toivottavat TaikaVekaralaiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti