24. syyskuuta 2014

Taidetta ja kieliä Tupoksesta

Tällä kertaa kuulumisiaan blogissa kertoilevat toisiksi vanhimman Vekara-talon, Tupoksen VekaraKulman aikuiset ja lapset. Syksyn säväyttäjinä ovat tähän mennessä toimineet mm. taide eri muodoissaan, uusien kielien opettelu sekä arjen jännittävät hetket!

 Syysterveiset VekaraKulmasta!

VekaraKulma sijaitsee Tupoksessa, Limingan kunnassa, ja meillä täällä touhuaa kaksi ryhmää: Vekkulit ja Vintiöt. Tänä syksynä VekaraKulma täyttää 10 vuotta, ja sitä juhlistetaan marraskuussa. Juhlan valmistelut päätettiin aloittaa jo hyvissä ajoin, ja siksi syksyn teemaksi valittiin taide. Lasten tekemien taideteosten avulla saadaan VekaraKulman oma, ihanan keltainen puutalo koristeltua juhlakuntoon. Näin jokainen saa osallistua juhlavalmisteluihin ja talon lasten kädenjälki näkyy mukavasti juhlahumussa.

Luonnon antimia taiteen teossa

Taidetta olemme luoneet monin erilaisin tavoin, kuten laulaen, liikkuen ja myös erilaisia kuvataideteknikoita ja -materiaaleja käyttäen. Näistä esimerkkejä ovat luonnonmateriaalit sekä ihmeellinen taikataikina. Pienempien Vekkuleiden puolella tutuksi ovat tulleet myös mm. vanhat taiteelliset kirjaimet.

Tänä syksynä lauluissa on kuulunut Suomen lisäksi myös muita kieliä, ja hämähäkkilaulu raikuukin jo mukavasti Saksaksi ja Espanjaksi.

”Eine kleine Spinne
klettert hoch die Wand.
Kommt der grose Regen
spült sie in den Sand.
Kommt die Liebe Sonne
trocknet aus das Land.
Eine kleine Spinne,
klettert hoch die Wand.”

“La araña pequenita subio, subio, subio.
Vino la lluvia y se la llevo.
salio el sol y todo lo seco.
Y la arana pequenita subio subio subio.”

Syksyn aikana on touhuttu myös kaikkea muuta kivaa, kuten diskoiltu pihalla, urheiltu urheilukentällä ja tutkittu ötököitä syksyisessä luonnossa. Satokausi on myös käsillä, joten meillä on leivottu herkkuja mm. omenoista ja puolukoista sekä paistettu lättyjä pihalla. Ennätimme myös tutkimaan päiväkodin pihan läpi metallinpaljastimella, ja sieltähän löytyi vaikka ja mitä! 

Lätynpaistoa pihalla

Metsästä löytynyttä

Pienten Vekkuleiden puolella koettiin myös jännittäviä hetkiä, kun kovasti odotetut uudet kaappisängyt saapuivat. Kyllä oli jännää, kun osa pienistäkin pääsi nukkumaan yläsänkyyn! Jännityksestä huolimatta uni uusissa sängyissä maittaa hyvin. Tällä ratkaisulla Vekkuleiden puolelle saatiin mukavasti lisää touhutilaa, sillä sängyt lasketaan alas vain lepohetkien ajaksi. Touhujen aikana sängyt ovat kaapeissa vieden vähemmän tilaa. Nyt mahtuu jumppaamaankin entistä paremmin!

Näillä eväillä jatkamme syksyä ja eritoten valmistautumista kymppisynttäreihin.

Terveisin,

VekaraKulmalaiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti