8. lokakuuta 2014

Markkinahumua Muhokselta

Muhoksen päiväkodissamme VauhtiVekarassa vieteltiin vastikään Syysmarkkinoita. Markkinat onnistuivat tosi mukavasti kelikin helli paikalla olleita. Alla kuvia tapahtumasta sekä VauhtiVekaralaisten oma kertomus markkinapäivästä!

VauhtiVekara on Muhoksen keskustassa vuodesta 2006 alkaen toiminut päiväkoti. Meillä on tällä hetkellä kaksi lapsiryhmää; pienemmät Hipsut ja vähän isommat Nipsut. Viime vuonna toimimme vielä kahdessa talossa ja kolmessa ryhmässä.

Syyskuun viimeisenä päivänä järjestimme täällä VauhtiVekarassa syysmarkkinat. Olimme jo viikkoja valmistelleet yhdessä lasten kanssa pientä myytävää ja maisteltavaa myyntipöytäämme. Tämän kauden teemamme on vuodenajat, joten markkinat olivat oiva tapa käsitellä syksyyn kuuluvaa sadonkorjuuta juureksineen, marjoineen, sienineen ja säilykkeineen.

Lyhdyt valmistuvat Hipsujen käsissä

Isommat Nipsut vastasivat Marjapiirakan leipomisesta
 
Talon pienimmät Hipsut tekivät myyntipöytään veikeitä kivipöllöjä koristeeksi tai vaikkapa kirjepainoksi sekä herkkiä lasilyhtyjä, joita suolakiteet kimmeltäen koristavat.

Nipsujen lapset tutustuivat puutarhan ja metsän antimiin keitellen niistä hilloa ja leipoen piirakkaa myyntipöytäämme. Lisäksi meillä oli Kempeleestä villalapasten ja sukkien myyjä, keneltä vanhemmat innokkaina ostivatkin lämmikettä tulevien pakkasten varalle. 




Leikkimökkiin oli tullut asustelemaan aito lapin eukko, jota lapset innolla kävivät jututtamassa. Saappaanheitossa ratkaistiin sekä aikuisten että lasten sarjassa päiväkodin mestaruus. Porkkanat, omenat, kukkakaalit sekä puolukka-mustikkapiirakat maistuivat sekä lapsille että vanhemmille  haitarimusiikin luodessa oikeaa markkinatunnelmaa. Ilmat suosivat meitä ja meno oli hilpeää. 


Kauden eväitä; Tuoreita kasviksia sekä marjapiirakkaa

Haitari loi todellista markkinatunnelmaa!
 
Lapset olivat jo viikkokausia malttamattomina odottaneet varsinaista markkinapäivää ja mukavahan siitä tulikin!

Iloisin markkinaterveisin

Päiväkoti VauhtiVekaran lapset ja aikuiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti