10. elokuuta 2014

Prinsessana PikkuVekarassa

Hei kaikille!

Ensimmäinen viikko kesäloman jälkeen on nyt monissa Vekara Päiväkodeissa takana. Lapsia on jo palaillut päivähoitoon ja päiväkodeissa onkin nautittu poikkeuksellisen helteisistä ulkoilukeleistä. Toiminnan vauhdittumisen myötä on aika pyöräyttää blogi käyntiin toden teolla. Ensimmäisen viikon kuulumisia meille kertovat PikkuVekaralaiset.

Pikkuvekarassa ensimmäinen viikko lähti käyntiin hyvinkin helteisissä tunnelmissa, joten ulkoilu muodosti ison osan viikon toiminnasta. Muutoin aloitukseen kuului paljon rentoa yhdessäoloa, tutustelua ja arkirutiinien uudelleen muistelua kesälomien jälkeen. Jännitystä on riittänyt niin ulkosalla kuin sisätiloissakin, sillä perjantaina saatiin kirjastoautosta uusia kirjoja ja helleviikon lopuksi vilvoiteltiin vesisuihkun alla.

Meillä Pikkuvekarassa on Sorasten ja Kivisten ryhmät. Sorasilla edustettuina ovat pienemmät Vekaralaiset, kun taas Kivisillä vauhtia löytyy jo muutaman ikävuoden verran enemmän. Toimikauden alussa on luonteva paikka siirtyä vanhasta ryhmästä toiseen silloin kun sen aika on koittanut. Siirtymä on aina toki innostava hetki, joten käytimme tilaisuutta hyväksemme ja haastattelimme muutamaa uuteen ryhmään siirtynyttä Kivistä. Muutama aiempi Soranen, nykyisin uusi Kivinen, vastasivat kahteen päivähoidon aloitukseen liittyvään kysymykseen.

Miltä tuntui tulla päiväkotiin?

"Hyvältä."
"Hyvältä."
"Kivalta."
"Hyvältä, niin kuin prinsessalta."

Mitä tykkäät tehdä päiväkodissa?

"Leikkiä barbeilla hyviä leikkejä, meillä on kotonakin barbeja."
"Rakennella pikkulegoilla, mun täytyy pelata tää yks erilainen peli, mut se loppui jo."
"Pelaaminen, naulapelin pelaaminen."
"Oon tykänny ainakin leikkiä autoilla ja tuolla nukkekodilla."

Päivähoito alkoi siis lomakauden jälkeen melkoisen mainioissa tunnelmissa. Me aikuisetkin voimme ottaa mallia, tässäpä oikea asenne lomalta paluuseen!

Loppuun vielä kuva, joka todistaa helteen vaativan veronsa myös sisätiloissa. Autoleikeissäkin on pakko välillä vähän levähtää :) 

Huh hellettä!

Vekaramaisin terveisin,

PikkuVekaran väki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti