25. elokuuta 2014

Loppukesän aurinkoiset terveiset ViksuVekarasta!

Kempeleessä sijaitsevan ViksuVekaran porukka kertoilee tällä kertaa kuulumisia ja touhuja viime viikolta. Tiesitkö, että ViksuVekara on Vekaroista se ensimmäinen? ViksuVekara aloitti toimintansa nimittäin jo vuonna 2001. Kuten alta voit lukea, vauhtia ja intoa riittää edelleen vaikka muille jakaa!
Elokuu alkaa kääntyä pikku hiljaa syyskuuta kohti, mutta vielä olemme saaneet nauttia aurinkoisista kesäpäivistä. Viime viikko kuluikin meillä ViksuVekaralaisilla isoilta osin ulkona loppukesän ihanasta säästä mahdollisimman paljon nauttien ja toisiimme tutustellen. Päiväkotimme pitää sisällään kolme ryhmää Vekaroita: kaikkein pienimmät Haitulat, hieman vanhemmat Hattarat sekä Heppulit, joiden joukossa seikkailee tänä syksynä taas ryhmä uusia esikoululaisia. Lapsille päiväkodin piha on hyvä paikka tutustella ja leikkiä pidemmän kaavan mukaan niidenkin kanssa, jotka ovat eri ryhmistä.

Varpaat tutustelemassa

Haitulat ovat aloitelleet syyskauden tutustelemalla toisiinsa ja päiväkodin arkeen oman päiväkodin tiloissa, niin sisällä kuin myös piha-alueellakin. Uusia ryhmäläisiä on käynyt tutustumassa päiväkodin tiloihin sekä meihin lapsiin ja aikuisiin. Leikityimmäksi leikiksi ovat nousseet erilaiset majaleikit.

Hattaroilla koettiin viime viikolla astetta erikoisempaa menoa, sillä ryhmäläiset saivat viettää monet synttärijuhlat, joissa useampi Hattara on vuorollaan ollut päivänsankarina. Myös toisiinsa tutustuminen esimerkiksi vapaan leikin ja askartelujen parissa ovat kuuluivat Hattaroiden viikkoon. Heppulit taas ovat toisiinsa tutustumisen lisäksi käyneet pienryhmässä metsäretkellä etsimässä metsästä löytyviä värejä sekä aloitelleet omakuvien piirtämistä. Eskarit ovat myös aloitelleet omia touhujaan.

Wau, syksyn metsästä löytyy lähes kaikkia värejä!
 
Viime viikon huipentuma oli tällä kertaa kirjastotädin perjantainen vierailu päiväkodissamme. Lähikirjastostamme tulee kerran kuussa työntekijä lukemaan lapsillemme satuja. Haitulat pääsevät ensin turvallisesti omassa pienessä ryhmässään kuuntelemaan satuja. Tämän jälkeen Hattarat ja Heppulit kokoontuvat saliin yhteiselle satuhetkelle. Vaikka sadut kuuluvat vahvasti myös päiväkotimme normaaleihin arkipäiviin, on salissa isolla porukalla satujen kuuntelu aivan erikoisen jännittävää! Satuhetket tuovat myös mukavaa vaihtelua ja rauhoittumista muuten niin liikkuvaiseen arkeen. On hyvä välillä pysähtyä hengähtämään ja kuuntelemaan hyvää tarinaa. 
 
Tällä viikolla liikunta ottaa taas isomman roolin, sillä luvassa ovat huikeat Olympialaiset! Jatkammekin liikkumista yhdessä Caritas-kodin vanhemman väen kanssa.

Mahtavan mukavaa viikkoa kaikille!

Toivottaa

ViksuVekaran porukka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti