8. huhtikuuta 2016

Sirkuksen innoittamat

Aloitimme Kettukallion ryhmässä vuoden 2016 sirkusteeman merkeissä. Meillä Pirkkalan TemppuVekarassa liikunta on lähellä sydäntä ja halusimme ryhmässämme tuoda touhukkaaseen arkeemme vielä lisää uudentyyppistä temppuilua, taitoa ja liikunnaniloa. Lisäksi halusimme luoda entistäkin yhteisöllisempää, luovaa ja lapsilähtöistä toimintaa – Kettukallion sirkus oli meidän kaikkien yhteinen juttu! 

Keskityimme kuukauden aikana liikunnassa erityisesti tasapainoiluun, kehonhallintaan ja erilaisten liikuntavälineiden käytön harjoitteluun. Viime syksynä saimme liikuntasaliimme vielä sopivasti trapetsin, köyden ja renkaat, jotka taisivatkin olla lasten mielestä se kaikista kivoin ja jännin juttu harjoitella. Liikuntavälineistä vanteiden käsittely ja tasapainoradat sujuivat lapsilta kerta toisensa jälkeen aina vain upeammin ja sirkustemppujen onnistumisen tunteen tuomaa riemun määrää ei pysty juuri sanoin kuvaamaan.


Sirkus on aihepiirinä todella laaja ja antaa mahdollisuuksia monenlaisen toiminnan nivomiseen teeman ympärille. Maalasimme koko ryhmän kanssa oman ison sirkusteltan ryhmätilamme seinälle ripustettavaksi. Lisäksi ryhmätilan kattoon laitettiin lasten tekemät viirit ja rengasnauhat sirkuskoristeiksi. Kädentaidoissa leikattiin, liimattiin ja maalattiin jokaiselle lapselle myös oma sirkuspäähine, johon taiteiltiin hatunnokkaan vielä lankapallot koristeeksi. Ryhmätila olikin ihanan värikäs koko kuukauden ajan! Kuukauden lopuksi järjestetty sirkusesitys sai siis hienot koristeet ja sen esiintyjät näyttävät esiintymispäähineet.

Sirkuskuukauden aikana otimme teeman myös osaksi leikkejä. Pienryhmät rakensivat omat leikkisirkukset nukeilla ja sirkuseläimillä sekä keksivät hauskoja esityksiä yhdessä. Luimme myös paljon satuja ja tarinoita, jotka kertoivat sirkuksesta ja sen esiintyjistä.

Kuukausi huipentui koko ryhmän yhdessä järjestämään sirkusesitykseen, johon myös päiväkodin johtaja ja muutama muu Tempun henkilökunnan jäsen sai lapsilta kutsun. Saliin oli asteltu katsomot, viirit roikkuivat katossa, estradi odotti esiintyjiään ja tunnelma ennen esitystä oli jännittynyt. Lapset asettivat sirkushatut päähänsä ja halukkaat saivat kasvomaalaukset esityksiä varten. Tirehtööri solmi rusetin kaulaansa ja näytös oli valmis alkamaan.


Esityksiä näytöksessä oli kolme. Ensimmäisenä esiintymään pääsivät Napaketut, joiden tasapaino- ja nuorallakävelytemput saivat raikuvat aplodit yleisöltä. Napakettujen jälkeen lavan valtasivat Hopeaketut, joiden vannetaiturointi oli vertaansa vailla. Esityksen huipensivat Sinikettujen huimat akrobatiatemput köydellä ja trapetsilla. Lopuksi koko ryhmä pääsi kumartamaan yhdessä hurraavalle yleisölle. Niin hienosti menivät kaikkien lasten esitykset, että kun ryhmä ylpeänä kumarsi sirkuksen päätteeksi, täytyi päiväkodin tätien melkein pyyhkäistä silmäkulmaansa. Mahtava kuukausi sai siis hienon päätöksen!

Sirkus teemana päiväkodissa on mielestämme suosittelemisen arvoinen kokemus. Se antaa paljon ja innostaa monipuolisesti erilaisten taitojen harjoitteluun. Lisäksi, sirkus tuo tekijöilleen ennen kaikkea hauskuutta ja iloa, yksilöllisiä onnistumisia sekä kavereiden kannustusta ja ryhmähengen nostatusta. Meille Kettukalliossa sirkus jätti monia mukavia muistoja, joita olemme yhdessä muistelleet monesti myös sirkuskuukauden päätyttyä. 

Iloa ja aurinkoa kaikkien kevätpäiviin!

Toivottaa,
Saara ja koko TemppuVekaran väki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti