22. maaliskuuta 2016

Satujen maailmassa

Ylöjärven SatuVekarassa valittiin tämän kevään yhteiseksi teemaksi suomalaiset sadut. Jokainen ryhmä sai vapaat kädet teeman toteuttamiseen ja tässäpä pieni kurkistus Kuunpilttien alle 3-vuotiaiden ryhmän Kissankello-sadun käsittelyyn. ​

Tämänkertaiseksi saduksi valitsimme suomalaisen eläinsadun, jossa hiiret peloissaan miettivät ratkaisua vältelläkseen kissan hampaisiin joutumista. Hiiret keksivätkin kerätä rahaa ostaakseen kellon kissan kaulaan, mutta kukaan ei ole kyllin rohkea laittamaan kelloa kissalle. Onneksi hyvä haltija saapuu hätiin ratkomaan hiirten keskuudessa syntyneen eripuran, ostaa kellon hiiriltä ja taikoo niityt kissankellojen peittoon.



Ensimmäisellä viikolla luimme satua pienryhmissä, katsoimme kissankellojen sekä satuun liittyen kissojen ja hiirten kuvia tietokoneelta ja juttelimme aiheesta. Seuraavalla viikolla käsittelimme satua leikkien ja esimerkiksi jumpalla teemana oli kissat ja hiiret. Jumpalla harjoittelimme muun muassa kissojen ja hiirten liikkumatapoja ja menimme hippaa niin, että aina kun hiiret kuulivat kissojen kellon helinän, piti lähteä juoksemaan kissaa karkuun.

Pienryhmittäin tehtiin myös askartelut, joissa yksi ryhmä askarteli kissankelloja tuputtelemalla, toinen ryhmä loihti upeat kissanaamarit ja kolmas ryhmä askarteli hiiret. 

Kissankello-satu oli kevätkauden toinen satumme ja me aikuiset sekä lapset olemme kokeneet yhden sadun pidemmän ja monipuolisemman käsittelyn oikein hauskaksi. Tuskin maltamme odottaa, että mikä satu käsittelyymme tulee seuraavaksi!




Tälle keväälle ryhmäämme on myös tullut uusi tuttavuus merten takaa, nimittäin Pepé-Papukaija. Pepè saa viettää viikot meidän kanssa ryhmässä, oppien suomea ja englantia, sekä kuunnellen satuja ja katsellen lasten leikkejä. Joka perjantai Pepé pääsee jonkun lapsen luokse yökylään ja kuuntelemaan, millaisia satuja kotona luetaan ja minkälaisia leikkejä siellä leikitään. Maanantaina Pepé palaa takaisin päiväkodille oman päiväkirjansa kanssa ja lapsi saa tuoda itselleen mieluisen kirjan, jotka käydään läpi yhdessä ryhmän kanssa ennen lounasta. Pepé on ollut erittäin haluttu ja mieluinen vieras Kuunpilttien keskuudessa.

Aurinkoista kevättä toivottaa Kuunpilttien lapset ja aikuiset sekä tietysti Pepé!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti