4. marraskuuta 2015

Onnea Vekarat 15-vuotta!

Keskiviikkona 28.10. Vekaroilla juhlistettiin yrityksen 15-vuotissyntymäpäivää! Jokaisessa päiväkodissa järjestettiin omat juhlat Vekaroiden kunniaksi ja tämän lisäksi Vekarat lahjoittivat 7000 euroa Pelastakaa Lapset Ry:n toimintaan. 

Vekara Päiväkodit Oy (entinen Päiväkoti Metsätähti Oy) aloitti toimintansa vuonna 2000, kun päiväkoti Metsätähti avattiin Kempeleen Teppolan vanhainkodin yhteyteen. Vuonna 2001 avattiin Niittyvillan nimellä aikaisemmin toiminut ViksuVekara Kempeleen keskustan tuntumaan. Yrityksen alkuaikoina työntekijöitä oli kahden yrittäjän lisäksi vain kolme. Lapsiakin Vekaroilla oli hoidossa vain noin kolmekymmentä! Nykyään Vekarat on Suomen suurimpia päivähoitoalan yrityksiä, jossa työskentelee jo lähes 250 henkilöä ja lapsiakin on päivähoidossa jo noin 1500. Tällä hetkellä päiväkoteja on Pohjois-Pohjanmaalla kymmenen, Pirkanmaalla kolme sekä pääkaupunkiseudulla, Vantaan Tammistossa, yksi. Vekarat laajentavat toimintaansa edelleen, kun uudet päiväkodit avautuvat Kangasalle ja Ylöjärvelle tammikuussa 2016 sekä Espooseen elokuussa 2016.


Oulun PikkuVekarassa järjestettiin iltajuhla perheille, jossa lapset esittivät pienen shown. Shown päätteeksi nautittiin tietysti vielä kunnon kakkukahvit ja -mehut! Syntymäpäiväjuhlaan yhdistettiin myös nenäpäiväkeräys vapaaehtoisen sisäänpääsymaksun muodossa. 

Vaikka yrityksen toiminta on kasvanut ja muuttunut vuosien varrella, paljon on myös pysynyt samana. Vekara Päiväkodit on edelleen perheyritys, jossa matala organisaatiorakenne mahdollistaa joustavan ja ketterän toiminnan. Toimintamme perustuu myös edelleen samaan arvoon kuin 15 vuotta sitten – Vekaroilla Pienin, eli lapsi, on kaikkein Tärkein. Tästä arvosta ei ole tingitty eikä tulla tinkimään myöskään tulevaisuudessa. 

Me Vekaroilla olemme hyvin onnekkaita, sillä meillä on osaava, luotettava ja arvoihimme sitoutunut henkilöstö. Meillä työskentelee edelleen paljon ihmisiä, jotka ovat aloittaneet Vekaroiden perheessä jo yli kymmenen vuotta sitten. Yksi näistä henkilöistä on Kempeleen TouhuVekaran johtaja Katja Kaarre, joka on aloittanut uransa Vekaroilla jo vuonna 2001. 

TouhuVekaran johtaja Katja Kaarre, toimitusjohtaja Tarja Vikström ja Henna Hopia-Lehtinen TouhuVekarasta olivat mukana luovuttamassa lahjakorttia Pelastakaa Lapset ry:lle.

Oulun LystiVekarassa syntymäpäivää juhlittiin naamiaisten merkeissä. Iltapäivällä nautittiin myös perinteiset kakkukahvit ja -mehut ennen kotiinlähtöä.

”Pienin on tärkein, on tärkeä henkilökunnan toimintaa ohjaava arvo. Itse Vekaroilla 14 vuotta olleena tiedän sen aidosti pitävän paikkaansa. Lasta kuunnellaan ja asioista keskustellaan. Työntekijät ovat lasta varten. Henkilökunta ei keräänny päiväkodin pihalla juoruilurinkeihin keskenään supisemaan vaan touhuavat lasten kanssa. Nämä arvot elävät vielä hyvin vahvasti Vekara-taloissa” Katja sanoo. 

Katja kertoo Vekaroiden toiminnan olleen aina avointa, kehittyvää sekä lasta ja perhettä arvostavaa yhteistyötä. Vekaroiden toimitusjohtajan, Tarja Vikströmin, lasta kunnioittava pedagogiikka onkin säilynyt Vekaroiden päiväkodeissa alusta asti. ”Tarja on näyttänyt omalla työllään esimerkkiä, joka on siirtynyt eteenpäin talosta taloon yrityksen laajentuessa.” Arvojen ja toimivien työtapojen siirtyminen uusiin päiväkoteihin on varmistettu siirtämällä uuteen taloon jo hieman kokeneempaa, Vekaroiden arvot sisäistänyttä henkilökuntaa. 



Ylöjärven SatuVekarassa Täti Taikakynä kävi esiintymässä päiväkodin väelle. Yhteiseksi muistoksi Täti Taikakynä jätti päiväkodille valtavan piirustuksen. Iltapäivällä herkuteltiin vadelmakakulla yhdessä perheiden kanssa.

Kiitosta yritys saa myös matalasta organisaatiorakenteestaan: viestit kulkevat helposti läpi yrityksen ja Vekaroiden työntekijöillä on mahdollisuus vaikuttaa päiväkotien toimintaan. ”Toimintaa on helppo toteuttaa kunkin talon omalle profiilille sopivalla tavalla ja tarvittavia hankintoja saa tehdä. Henkilökuntaa kannustetaan myös toteuttamaan ideoitaan ja ajatuksiaan” Katja kertoo. 

Koska haluamme tarjota työntekijöillemme parhaan mahdollisen työympäristön, on työntekijöiden arvostus ja kuunteleminen meille tärkeää. Vekaroilla viihdytään, sillä työilmapiiri on mainio, työ on monipuolista sekä työntekijöillä on mahdollisuus osallistua erilaisiin projekteihin ja ottaa vastuuta omasta tekemisestään. Lisäksi se, että Vekarat pitävät yhtä, on henkilökuntamme mielestä tärkeää. 


Myös Limingan JekkuVekarassa juhlittiin syntymäpäivää naamiaisten merkeissä. Täytekakkujen tekoon osallistuivat myös lapset ja herkullisia niistä tulikin!

Lahjoitus 

Suurten syntymäpäiväjuhlien sijasta Vekaroilla päätettiin tehdä lahjoitus hyväntekeväisyyteen. Lahjoituskohdetta pohtiessa totesimme, että mikä olisikaan parempi tapa juhlistaa 15-vuotiasta yritystämme kuin hädässä olevien lasten auttaminen. Lahjoituskohteeksi valittiin Pelastakaa Lapset ry, joka toimii lasten ehdoilla ja lasten hyväksi kaikkialla maailmassa. Vekara-Nallen ja lahjakortin kävi syntymäpäivänä Kempeleen TouhuVekarasta noutamassa Pelastakaa Lapset ry:n Pohjois-Suomen aluejohtaja Anne Karppinen. Päiväkodin lapset olivat omin kätösin askarrelleet lahjakortin, jonka he saivat myös itse Vekara-Nallen kanssa luovuttaa. 

Vekaroiden lahjoitus tullaan käyttämään sekä suomalaisten että ulkomaalaisten lasten hyväksi kotimaassamme. Osa varoista suunnataan Oulun uuden ryhmäkodin avaamiseen ja esimerkiksi vapaa-ajanviettoon tarkoitettavien pelien ja urheiluvälineiden hankkimiseen. Ryhmäkodissa asuu 0-16-vuotiaita turvapaikanhakijoita, jotka tulevat Suomeen ilman vanhempiaan. Entisen Onnela-lastenkodin tiloihin avautuva ryhmäkoti aukeaa ennen joulua. Mikä parasta, lahjoituksen luovuttaneen TouhuVekaran väki onkin jo saanut kutsun ryhmäkotiin vierailulle! 



Osa lahjoituksesta suunnataan vuorostaan suomalaisille perheille ja lapsille järjestön tukiperhe- ja tukihenkilötoimintaan. Tukiperhetoiminnassa tuetaan lapsiperheitä, joiden omat voimavarat ovat heikentyneet ja joissa tarvitaan tukea lasten ja koko perheen jaksamiseen. Tukihenkilötoiminnassa vapaaehtoiset vuorostaan auttavat ja tukevat pienten lasten perheitä esimerkiksi lapsia hoitamalla tai kuuntelu- ja keskustelukumppanina toimimalla. Lisää Pelastakaa Lapset ry:n toiminnasta voi lukea järjestön nettisivuilta.

Limingan VekaraKulman henkilöstö juhlatunnelmissa!

Vekaroilla jokainen päiväkoti on oman näköisensä. Tämä näkyi myös siinä, miten syntymäpäivää päiväkodeissa juhlistettiin. Oli naamiaisia, tanssia, musiikkia ja jopa lasten oma näytös vanhemmille! 

Haluammekin kiittää upeita työntekijöitämme ja asiakkaitamme kuluneista vuosista. Tulemme jatkamaan toimintaamme samalla suurella innolla myös tulevaisuudessa – upeiden työntekijöiden sekä meille tärkeiden, toimintaamme ohjaavien, Vekaran arvojen voimin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti