30. lokakuuta 2015

ViksuVekaran syystouhuiluja

Syksyiset terveiset Kempeleen ViksuVekarasta! Tällä kertaa ajattelimme hieman kertoa mitä meillä ViksuVekarassa on näin syksyn mittaan touhuiltu.

Syyskuussa järjestimme syystapahtuman päiväkodilla. Lapset olivat innoissaan, kun päiväkotiin ilmestyi iltapäivästä pari peikkoa pihalle hauskuuttamaan ja järjestämään lasten päiväkodista haun yhteyteen toimintaa koko perheelle. Ohjelmassa oli muun muassa peikkoaskartelua ja peikkojumppaa.


Metsäretket ovat olleet myös syksyn ohjelmassa ja lapset ovat aina odottaneet innolla omaa metsäretkivuoroaan, sillä kyllähän metsässä on kiva touhuilla! Hattaroiden lapset kävivät rakentamassa siilille talvipesää metsäretkillään. Vaikka metsäretket tehdäänkin aivan päiväkodin välittömässä läheisyydessä, lähtevät lapset retkille hyvin innoissaan.

Retkillä olemme ennen eväiden syöntiä sanoneet metsämörrien ruokalorun:

”Olen nälkäinen, sanoo peukalo. 
Niin minäkin, sanoo etusormi.
Otetaan eväät esiin, sanoo keskisormi.
Voi, miten paljon hyvää, sanoo nimetön.
Nyt aloitetaan, sanoo pikkusormi.”

Heppuleiden lapset ovat puolestaan käyneet keräilemässä metsästä mustikoita ja tehneet itse pikkukätösin maukasta piirakkaa.



Lokakuun alussa vietimme puolestaan Caritas-olympialaisia. Saimme Caritas-palvelutalosta asukkaita mukaan olympialaisiin päiväkodin pihalle. Lapsista oli mukavaa heittää olympialaisissa muun muassa keihästä ja saapasta. Pallon pujotteluradan käyminen myös onnistui osalla Caritas-kodin asukkaista rollaattorin kanssa.


Olemme myös porukalla käyneet lähikirjastolla vierailulla hakemassa päiväkodille uusia lainakirjoja. Lapset ovat erityisesti pitäneet siitä, kun ovat itse saanet valita mieluisan kirjan, joka lainataan päiväkodille. Omien vierailujemme lisäksi kirjastotäti käy päiväkodillamme säännöllisesti lukemassa meille kirjoja kirjanlukutuokiolla.


Lelupäivät ovat olleet syksyllä iso hitti ja viikon odotetuin päivä päiväkodilla! Lapset kertovat mielellään minkä lelun he ovat tuoneet mukanaan ja kaikki temput lelujen kanssa esitellään aina innolla.


Hattaroiden lapset ovat aloitelleet taikataikina-projektia, jossa taikataikinasta on tehty hahmoja dinosauruksista tonttuihin. Lapset saavatkin käyttää mielikuvitustaan ja päättää itse millaisen hahmon he haluavat taikataikinasta muovailla.


Syksy täällä ViksuVekarassa onkin mennyt mukavasti touhuillessa kaiken näköistä. Pikkuhiljaa päiväkodilla alamme valmistautumaan tulevaan talveen ja jouluun, jolloin onkin sitten erilaisia touhuiluja tiedossa.

Syysterveisin
ViksuVekaran väki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti