1. lokakuuta 2015

LoistoVekaran syysterveiset

Terveisiä täältä Vantaan LoistoVekarasta! Kuusi viikkoa sitten LoistoVekara, Vekara Päiväkotien perheen uusin tulokas, avasi ovensa Vantaan Tammistossa. Aika on vierähtänyt vauhdilla, mutta paljon on silti kuudessa viikossa ehtinyt tapahtua. Siitä tyhjästä ja kolkon tuntuisesta talosta on muodostunut lasten täyttämä eloisa päiväkoti. Uusi henkilöstö on jo asettunut taloksi ja päiväkodin lapsetkin ovat hiljalleen tottuneet päiväkotiarkeen ja uusiin rutiineihin.


Uuden päiväkodin käynnistäminen on ollut arvatenkin työlästä, mutta samaan aikaan myös antoisaa. Kaikilla, niin aikuisilla kuin lapsillakin, on ollut edessä paljon uuden opettelua, mutta yhdessä tekemällä olemme onnistuneet luomaan vankan pohjan uudelle päiväkodille – päiväkodille, jossa lasten on mukava ja turvallinen olla, ja jossa he voivat kasvaa ja kehittyä omana itsenään. LoistoVekarassa kaikki saavat loistaa omalla tavallaan! On lupa itkeä kun itkettää, nauraa kun naurattaa ja hassutella kun hassuttaa. Jo nyt lyhyenkin ajan jälkeen on helppo todeta, että meillä LoistoVekarassa on mahtava yhteishenki ja positiivinen tekemisen meininki!



Vaikka alussa päivät täyttyivätkin enimmäkseen itkusta ja ikävästä, niin nyt meillä touhottaa jo reippaita ja toinen toistaan iloisempia pikku-Vekaroita. Kaikista parasta on, kun joka päivä huomaa uusia edistysaskelia niin oman työnsä suhteen kuin lastenkin osalta. Työssä oivaltaa päivittäin jotain uutta ja saa jatkuvasti uudenlaisia ideoita työn toteuttamiseen. Lasten kohdalla on taas ollut mahtava seurata miten hienosti jokainen lapsi on löytänyt paikkansa päiväkodissa. Alun arkuudesta ei ole enää tietoakaan, kun päiväkodin touhut ovat tulleet tutuiksi. Välillä edelleen ihmetellään ja kummastellaan hassuja asioita, muun muassa sitä miksi vessassa on niin monta pottaa tai miksi sängyt ovat kaapissa. Ihmettely yhdessä lasten kanssa haastaa myös meidät aikuiset pohtimaan asioita uudenlaisesta näkökulmasta – ja meillä LoistoVekarassa tartutaankin innokkaasti lasten tekemiin huomioihin ja oivalluksiin, sekä kiinnostutaan niistä asioita, joihin lapset kohdistavat oman kiinnostuksensa.


Loistavan henkilökunnan ja loistavien lasten ansiosta meillä on varmasti edessä mikäs muukaan kuin loistava tulevaisuus!

Loppuun vielä lainaus Lewis Carrollin Liisa Ihmemaassa –sadusta, jonka voi liittää osuvasti myös uuden päiväkodin käynnistämiseen ja siihen liittyviin ajatuksiin:

”Voisitko kertoa minne päin tästä pitäisi lähteä?”
”Se riippuu hyvin paljon siitä minne haluat mennä”, sanoi Kissa.
”Ei sillä ole niin väliä...” sanoi Liisa.
”Sitten ei ole väliä silläkään minne päin menet”, sanoi Kissa.

Kyseinen lainaus muistuttaa oivallisesti siitä, että vaikka aina ei välttämättä tietäisikään oikeaa suuntaa, ei se oikeastaan haittaa. Tärkeintä on vain suunnata eteenpäin sekä pitää mieli avoimena ja positiivisena. Näin me LoistoVekarassakin tehdään!

Iloisin terveisin
LoistoVekaran poppoo

1 kommentti:

  1. Hei, tässä mukavassa blogikirjoituksessa on tosi onnistuneet valokuvat!

    VastaaPoista