27. toukokuuta 2015

TähtiVekaran Sulkaturkkien metsämörreily

Vessassa käyty, ulkovaatteet ja liivit päällä, reppu selässä…olemme valmiita. Minne? No tietenkin metsämörriretkelle.


Yhdessä muistellaan mitä repussa olisi hyvä olla, lasketaan kuinka monta meitä on lähdössä retkelle ja lauletaan metsämörrin laulu. Tiedätkö sinä miksi laulu lauletaan jo päiväkodin pihalla? No tietysti siksi että metsäneläimistä ujoimmat ehtivät piiloon, pyykkiä pesseet saavat pyykkinsä pois langalta ja mattoja tuulettaneet mattonsa sisälle.

Talon toiseksi isoimpia kun olemme niin osaamme jo hienosti kulkea parijonossa. Vaikka liikenteessä pitääkin olla tarkkaavainen, emme silti unohda tutkailla ympärillemme.

Reppupaikalle reput ja sitten aikuisten suunnitteleman toiminnan pariin. Aina ei jaksa innostua aikuisten keksimästä tekemisestä. Tänään saamme ensiksi miettiä mitä talviunilta ja horroksesta heränneitä eläimiä olemme jo nähneet tänä keväänä. Puolukkapussukasta löytyy luuppejakin ja saamme niillä tiirailla löytyykö kannoista, kivistä ja koloista pieniä ötököitä. 




Vaikka aamulla söimmekin reippaasti puuroa, niin kylläpäs eväät maistuvatkin hyviltä. Nyt jaksaa jälleen leikkiä.

Eväshetken jälkeen saamme leikkiä vapaasti, kunhan muistamme, että mörrimittaisilla kepeillä voi leikkiä melkein mitä vaan ja pidemmistä kepeistä vain rakennusjuttuja kuten majoja ja siltoja. Tietystihän me muistamme, että kenellä on keppi kädessä, niin hän myös huolehtii, ettei sillä osuta kavereihin.




Vaan kaikki kivahan loppuu aikanaan ja jälleen on aika palata takaisin päiväkotiin ruualle ja päivälevolle. Lasketaan mukana olijat, ettei kukaan vaan unohdu metsään ja lauletaan metsäneläimille Mörrin laulu tiedoksi, että olemme lähdössä pois. Hei hei metsä, nähdään pian taas uudelleen!

Terveisin
TähtiVekaran väki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti