7. toukokuuta 2015

​"Sellainen henkilö, joka syö pannukakkua ja hilloa, ei voi olla kauhean vaarallinen.​"

Tänään blogissa äänessä on Ylöjärven päiväkotimme, tällä hetkellä tuorein Vekara-tulokas SatuVekara. SatuVekarassa vietettiin Pilvensirujen ryhmässä jännittävää teemaviikkoa, nimittäin Muumiviikkoa! Annetaanpas SatuVekaralaisten kertoa teemaviikostaan tarkemmin itse. 

Päiväkoti SatuVekaran arki koostuu joka ryhmässä erilaisista palasista. Jokaisen ryhmän kasvattajat suunnittelevat toimintansa omassa tiimissään ja toteuttavat suunnitelmaa kullekin ​lapsi​ryhmälle sopivalla tavalla. Alempana kerromme erään ryhmän kuulumisia ja pääsemme kurkkaamaan heidän viikkoonsa!

Kukkuu!

Pilvensirujen ryhmä on alle 3-vuotiaiden ryhmä, jonka väki vietti huhtikuussa teemaviikkoa nimeltä muumilaakso. Ohi kulkiessakaan muumiteemasta ei tullut epäilystä, sillä yhdelle seinälle oli rakennettu ihka ​oikea oma muumilaakso! Lapset saivat koristella laakson asukkaita sekä värittää ruohoa ja vettä. ​A​ikuisten avustuksella saatiin kokoon vielä Muumitalo ja uimahuone ja näin teos oli valmis!

Muumien oma uimahuone

Pilvensirujen oma muumilaakso
Viikon aikana askartelujen lisäksi ​lapset katsoivat kaksi jaksoa muumeja ja ​lähihoitajaopiskelija piti satutuokion jossa hän luki muumeja. Muumikirjat olivat muutenkin kovan lukemisen kohteena ​koko viikon ajan​. Lapset saivat tuoda kotoaan ​viikon aikana teemaan sopivia muumiaiheisia tavaroita, ​​ja täällä nähtiinkin mm. pehmoleluja, palapelejä, kirjoja ja muumivaatteita. Teemaviikkoon kuului myös muumijumppa muumimusiikilla säestettynä!

Viikko oli muumifaneille erittäin mieleinen ja teemana onnistunut. Vanhemmat antoivat hyvää palautetta​ ja tiimi oli tyytyväinen toteutukseen!

"Ehkä myrskyjä onkin vain siksi, että niiden jälkeen saataisiin jälleen auringonnousu."
-Muumimamma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti