4. toukokuuta 2015

Mesitassujen kauppaleikkipäivä ja illallinen Ravintola TähtiRossossa

Maaliskuun lopulla vietimme TähtiVekarassa eskareiden kanssa kauppaleikkipäivää. Päivän aikana Mesitassujen ryhmässä toimi ruokakauppa, karkkikauppa, liikuntavälinevuokraamo ja ravintola. Lapset kiersivät kauppoja aamupäivän ajan pienryhmissä, jolloin jokainen sai vuorotellen toimia asiakkaana ja kauppiaana.

Ravintolaleikin aloitimme keskustelemalla lasten kanssa heidän omista ravintolakokemuksistaan, siitä mitä kukin on ravintolassa syönyt ja siitä mitä näiltä reissuilta on jäänyt mieleen. Keskusteluissa nousi esille kaksi lasten mielestä erittäin tärkeää asiaa: ravintolassa täytyy olla leikkipaikka ja ravintolaan mennessä saa aina laittaa hienot vaatteet päälle :) Keksimme ravintolalle yhdessä nimen ja laadimme ruokalistan lasten suosikkiruokien pohjalta. Nimeksi valikoitui suuren pohdinnan jälkeen TähtiRosso ja listaltahan löytyikin kaikkien herkkuja lihapullia ja pitsaa, mansikkalättyjä unohtamatta!



 
Nyt kaikki on valmista leikin alkuun, vielä pitäisi vain päättää ketkä haluavat olla ensimmäisenä ravintolassa töissä ja ketkä asiakkaina. Onneksi molempiin rooleihin löytyy paljon halukkaita. Lopulta valinta on valmis, ravintolan tarjoilija kattaa pöydän kauniisti ja toivottaa asiakkaat tervetulleeksi. Ravintolaan saapunut perhe asettuu paikoilleen ja aloittaa vaikean mietinnän mitä kukin haluaisi syödä. Tarjoilija olisi jo innokkaana ottamassa tilausta vastaan, keittiössä kokkiakin jo hiukan jännittää. Vihdoin tilaus saapuu kokille, muovilautaset kolisevat ja ateriat valmistuvat mietteliäästi annos kerrallaan. Nyt on aika viedä annokset pöytään. Jokainen ruoka löytää tiensä tarkasti oikealle paikalle. 




Perhe aloittaa ruokailun:

”Miks´ mun lautasella on banaani vaikka mää halusin ranskalaisia?” poikaa kiukuttaa. ”Se on ranskalainen, se on leikisti ranskalainen, ku ei täällä ollut oikeita” Kokki korjaa keittiöstä. Kun ruokailu on päättynyt, on aika tilata vielä odotettu jälkiruoka: paljon mansikkalättyjä kaikille. ”Niin ja ne mansikat pittää olla siellä lätyn sisällä, ei niinku hillo on, vaan oikeasti siellä lätyn sisällä” lapsi tarkentaa.

Ravintolaleikki oli tykätty hetki ja se onkin kulkenut mukana Mesitassujen arjessa pitkään kauppaleikkipäivän jälkeenkin :)

Terveisin
TähtiVekaran Mesitassut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti