7. lokakuuta 2016

Liikunnan iloa VekaraPolussa

Menneiden viikkojen aikana Tampereen VekaraPolussa on liikuttu monella tavalla. Syyskuun ilmat ovatkin suosineet ulkoilutapahtumiamme. VekaraPolun omissa olympialaisissa lajeina olivat muun muassa saappaanheitto, köydenveto ja potkukeilailu. Jokainen ryhmä sai tuoda olympialaisiin oman soihtunsa ja niissä roihui ystävyyden ja liikunnan tuli!




Syyskuussa on vietetty myös Varpaat vauhtiin! -kampanjaa. Kampanjan tavoitteita ovat lasten päivittäisen liikunnan määrään lisääminen, varhaiskasvattajien työn tukeminen liikuntakasvatuksen toteutuksessa sekä vanhempien innostaminen liikkumaan yhdessä lastensa kanssa. Kampanjan teemoja ovat lapsen osallisuus ja liikkumisen ilo jokaisen lapsen kohdalla.

Vauhtivarpaat ovatkin vauhdittaneet syyskuisia viikkoja. Pääasiassa olemme liikkuneet ulkona uusin tavoin. Lapset ovat päässeet kokeilemaan esimerkiksi auton renkaissa pujottelua ja pöytien alta ryömimistä, kottikärrykävelyä unohtamatta. 




Ryhmät ovat myös jumpanneet omassa salissa vuorollaan. Liikuntahetki voidaankin valjastaa oppimishetkeksi. Esimerkiksi Peikkoluolan Vekarat tutustuivat värien maailmaan liikunnan kautta.

"Lompsuta lomps lompsutellaan, tai juostaan tosi lujaa.
Pompsuta pomps pompsutellaan, palloa pitkin kujaa.
Liikuta lii liikutellaan, käsiä ylös ja alas.
kiikuta kii kiikutellaan, eteenpäin kuin valas."



Aurinkoista syksyn jatkoa toivottaa koko VekaraPolun väki!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti