17. kesäkuuta 2016

Mistä on VauhtiVekaran kesä tehty?

Puutarhatöistä... Lasten ahkeroinnista huolimatta kukkaruukkujen kiviviljelmät eivät vain alkaneet osoittaa kasvun merkkejä, joten yhteistuumin korvasimme ne värikkäillä pelargonioilla sekä marketalla. Hoitajia onkin kukkasille riittänyt. Innokkaat ötökkäbongarit puiden katveessa ovat myös olleet tuttu näky.


Leikkimökkileikeistä… Ilon päivä koitti, kun vihdoin tuli tarpeeksi lämmintä leikkimökin kevätsiivoukseen. Puhtaassa mökissä onkin ollut koko ajan tupa täynnä pieniä huushollin pitäjiä! Matto tuulettuu moneen kertaan päivässä ja pöytä on koreasti katettuna. Hiljaa täytyy muistaa olla nukkevauvojen päiväuniaikaan.


Vesimaalauksista… Hellepäivien ehdoton suosikkihomma on kesästä toiseen vesimaalaus! Ei muuta kuin kuppiin vettä, pensseli käteen ja maalaamaan. Myös vesileikkiallasta on kiva käyttää kesällä ulkona. Sadekelitkään eivät vauhdikkaita Vekaroita hidasta, vaan vesileikeistä nautitaan silloinkin ihan täysillä. Ilmankos näiden vesipetojen lempileikki onkin Kuralätäkössä!


Majaleikeistä terassilla… Kesäkeleillä leikkitila laajenee myös terasseille. Siellä voi lueskella ja leikkiä majan varjossa tai tehdä vaikkapa vähän puutöitä.


Grillin tuunauksesta… Grillin virkaa toimittava rosoinen kaivonrengas tasoiteltiin laastin ja kivien avulla nätimmäksi. Tuunaus jatkuu myöhemmin, kun rengas saa vielä lasten maalauksia kylkeensä. 


Taiteen luomisesta… Sadepäivän puuhana on syntynyt yhteistyöllä hieno taulu edellisen kesän tuotoksen kaveriksi. Maalatun taulupohjan päälle liimattiin jämäkyniä. Eräs taiteilijoista nimesi työn Tuulimyllyksi ja siltähän se tosiaan näyttääkin!


Retkistä… leikki- ja liikennepuistoon, lähimetsään, Koivikkoon eläimiä katsomaan… Eskarit ja Viiskarit pääsivät katsomaan myös lehmien laitumelle kirmaamista.


... niistä on Muhoksen VauhtiVekaran kesä tehty!

Ihanaa kesää kaikille toivottaa,
koko VauhtiVekaran väki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti