21. elokuuta 2015

TouhuVekaran kesäkuulumiset ja odotukset syksylle

Kesä on jo lähes takanapäin ja on tullut aika aloittaa arkinen aherrus. Kaikki Vekaroiden päiväkodit ovatkin avanneet ovensa ympäri Suomea kesälomien jälkeen. Hyvin levätyn loman jälkeen niin lapsilla kuin aikuisillakin riittää virtaa leikkeihin ja yhdessä puuhailuun. Päiväkotien henkilökunnat pääsevät lisäksi suunnittelemaan uutta toimintakautta, jossa mietitään erilaisia tapahtumia ja kuinka toimintaa rakennetaan päiväkotien profiilien mukaisesti.


Kesän aikana ehtii nähdä ja tehdä paljon. Tässäpä onkin Kempeleen TouhuVekaran Vipeltäjien ryhmän lasten mietteitä kesän touhuista:

”Mää oon uinu, kalastanu, leikkiny, lentokoneella Helsinkiin.”

”Kaivinkoneessa isin kanssa.”

”Bulgariassa uimassa.”

”Mummolassa touhuttiin vaan mummin kans, lampaita kattomassa. ”


Tarhassa lapsilla on useita eri mielenkiinnon kohteita ja asioita, joita he haluaisivat tehdä yhdessä muiden kanssa. Haastattelimme, mitä Touhukkaiden ryhmän lapset syksyltä odottavat ja mitä he haluavat päiväkodissa syksyn aikana tehdä:

”Jalkapalloa.”

”Askartelua ja piirtämistä.”

”Retkeilyä.”

”Talvea.”

Syksy tuo tullessaan myös jännittäviä aikoja tarhan vanhimmille lapsille. He pääsevät aloittamaan esikoulun, missä opetellaan muun muassa sosiaalisia taitoja ja ryhmäkäyttäytymistä. Vekaroilla esikoulussa opitaan tekemällä ja kokemalla elämysten kautta. Tärkeänä osana esikoulua on myös oppia, kuinka olla hyvä kaveri toisille. Myös TouhuVekarassa eskari on pyörähtänyt käyntiin ja kuuleman mukaan hieman jännittävissä merkeissä. 

”Mää ootan uimakoulua ja pyöräilyä!”

”Ja me tehään tehtäviä!”



Näissä mietteissä ja odotuksissa onkin hyvä aloittaa uusi toimintakausi, sillä paljon on tänäkin syksynä ja talvena koettavana. Kivat leikit ja kaverit odottavat jo!

Terveisin,
TouhuVekaran väki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti