16. kesäkuuta 2015

Kuluneen kevään kohokohtia TaikaVekarassa

Kesän alkuun saimme blogiin hieman Oulun Kuivasjärven päiväkotimme TaikaVekaran kuulumisia kevään ajalta. Päiväkodissa on ollut tavanomaisemman arjen ohessa myös muutama kohokohta, joista päiväkoti kertoo alla.

Hyväntekeväisyyskirppis 

TaikaVekarassa järjestettiin huhtikuussa pihakirppis. Kirppikselle pyydettiin lahjoituksia vanhemmilta ja vanhemmat lähtivätkin tosi hyvin mukaan tapahtumaan lahjoitusten muodossa. TaikaVekaran ahkerat eskarit perustivat kirpparille myös kahvila ”Herkun”, josta sai ostaa Velho- ja Taikurilasten leipomia mokkapaloja sekä kahvia. Eskarit myös toimivat kirpparilla myyjinä, ja hienostihan kauppa kävi. Kaiken kaikkiaan kirpputorin ja kahvion tuotto oli yhteensä 270€. Päätimme yhdessä lasten kanssa, että lahjoitamme rahat hyväntekeväisyyteen. Kohteeksi valikoitui hyväntekeväisyysjärjestö Hope, joka auttaa vapaaehtoisvoimin vähävaraisia ja kriisin kokeneita perheitä mm. konkreettisten tavaralahjoitusten, harrastustuen ja elämysten muodossa. Kirpputorin jälkeen kävimme ostamassa saaduilla rahoilla kuusi potkulautaa. Potkulaudat lahjoitettiin Hopen kautta vähävaraisille lapsiperheille. Kokemus yhdessä hyvän tekemisestä oli tärkeä TaikaVekaran lapsille ja tapahtumasta ja sen avulla kerätystä lahjoituksesta jäi varmasti hyvä mieli pitkäksi aikaa.


Pihakirppiksen touhuja päiväkodilla

Viskareiden pyöräretki

Viskareiden kauan odotettu pyöräretki koitti viimein toukokuun viimeisenä torstaina. Pyöräilimme lasten kanssa yhdessä TaikaVekarasta läheiseen Kuivasjärven Saleen, jossa jokainen sai ostaa itselleen valitsemansa pienen herkun. Kaupalta pyöräilimme läheiseen leikkipuistoon koulun viereen, jossa herkut syötiin ja sitten leikittiin erilaisissa telineissä. Lapset saivat temppuilla myös koulun pihalla olevissa telineissä. Retki sujui aurinkoisessa säässä mallikkaasti pyöräilysääntöjä noudattaen ja kaikille jäi kevätretkestä hyvä mieli. Kyllä oli taitavat viskarit pyöräilemässä!

Alkukesän terveisin,
TaikaVekaran väki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti