19. marraskuuta 2014

Ystävämme Ekosammakko


Vihreä lippu ja Eko-sammakko? Nyt haluamme kuulla lisää! Annetaan PikkuVekaralaisten kertoa. 
Noin vuosi sitten meillä PikkuVekarassa oli tärkeä iltajuhla päiväkodin pihalla. Tapahtumaa tultiin juhlistamaan sankoin joukoin, sillä olihan tämän merkkipaalun eteen tehty töitä jo pitkään. Monta isää rehki apunamme hiki hatussa maata kaivaen ja betonia tehden ja lopulta komea ja korkea lipputanko seisoi paikallaan! Nyt meidän päiväkotimme vihdoin sai sen, tuon ihmetyttävän kauas taivaalle ulottuvan tangon ja mikä tärkeintä, sen huipulle liehumaan kauniin Vihreän lipun!

Vihreä lippu -toiminta on päiväkodissamme suunnitellun toiminnan ydintä. Ekologista ajattelua pyrimme viljelemään arjessa jatkuvasti ja kierrättäminen kuuluu jo arkipäivään. Seuraamme esimerkiksi joka päivä ruokajätteen määrää biojäteastiassa olevien hymynaamojen avulla. Tämän hetken Vihreä lippu -teemana päiväkodissamme on terve elämä. Tämä aihe onkin ollut todella mielenkiintoinen ja kytkeytynyt hienosti yhteen toisen tärkeimmän painopisteemme, liikunnallisuuden kanssa.

Oma ilmoitustaulu uusimmille uutisille

Vihreä lippu -raati kokoontuu joka kuukausi pohtimaan yhdessä teemaan liittyviä asioita mukavien puuhien kautta. Syksyn aikana raatilaiset ovat muun muassa tehneet marjamaisteluretken, siivonneet yhdessä lähimetsää sekä suunnitelleet ja toteuttaneet liikuntasaliimme liikkumiseen houkuttavia kuvioita iloisen värisillä teipeillä. Lisäksi alkusyksystä maistelimme koko päiväkoti luomu- ja lähiruokia. Tällä viikolla otimme toisessa ryhmässämme Kivisillä myös uudelleen käyttöön vihannesmittarit, jotka olivat mieluisat jo viime keväänä. Idea on, että jokaisen salaatti- tai vihannesannoksen loppuun syötyään lapsi saa värittää numeron salaattimittaristaan. Yksinkertaista mutta toimivaa!

Suositut salaattimittarit!



Mutta niin, kuka oikein on tämä alussa mainittu Eko-sammakko...? 
Vihreä lippu -maskottinamme on jo pitkään toiminut Eko-sammakko. Eko on todella iloinen ja kiva kaveri joka kutsuu raatilaiset kokoon ja vierailee myös lasten kotona. Eko onkin ehtinyt käydä jo lähes jokaisen päiväkotilapsen kotona yhden viikonlopun vierailulla. Nämä vierailut ovat odotettuja ja Ekon kanssa vietettyä aikaa on kirjattu ylös vanhempien kanssa vihkoon, josta on ollut hauska lukea kavereillekin kaikesta siitä, mitä Ekon kanssa on kotona yhdessä touhuttu. Eko on kertonut lapsille etukäteen, että hänelle erityisen mieluista puuhaa ovat liikunnalliset leikit, luonnossa puuhastelu sekä kierrätys tai muu ympäristöystävällinen touhuilu. Vaan ovatpa lapset saaneet selville muutaman Ekon ”paheenkin”. Yhden viikonlopun jälkeen Eko nimittäin palasi suu suklaisena päiväkotiin, kun oli herkutellut niin paljon domino-keksejä! :-)

Eko sanoo hei!
Sellainen on Vihreän Lipun ja Ekon tarina PikkuVekarassa. Toiminta jatkuu ja Ekolla on tulevaisuudessakin tärkeä rooli arjessa lapsia ympäristöystävällisempään elämään tutustuttaen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti